5/10/10

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΕΡΑΚΑ


Ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα, σε συνεργασία με την “Μαραθώνιο Αναπτυξιακή” και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., στο πλαίσιο του προγράμματος 
“Ανακύκλωση στα Σχολεία – Αλλάζοντας συμπεριφορές”
 διοργανώνουν την Πέμπτη 14 Οκτώβριου και ώρα 10.00 έως 14.00 στην Πλατεία Μακεδονίας, μια εκπαιδευτική – ψυχαγωγική εκδήλωση-Λούνα Παρκ, που αφορά παιδιά Δημοτικού Σχολείου.
Το Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης λειτουργεί σε υπαίθριο χώρο, με σκοπό μέσα από το παιχνίδι οι μικροί μας φίλοι να εξοικειωθούν με την ιδέα της Ανακύκλωσης, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.
Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και παίρνουν μέρος στα παιχνίδια: στόχος, κρίκοι, κάδος, παζλ και memory.
Στο τέλος, δίνονται σε όλους διάφορα δώρα όπως t-shirt, μπαλόνια, μαγνητάκια κ.α.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - "Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΕΡΑΚΑ

Ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα, σας προσκαλούν:

Στην Θεατρική Παράσταση « Ο Τρελός της Αθήνας»

 την Κυριακή 24 Οκτώβριου και ώρα 8:30 το βράδυ

 Σκηνοθεσία Ελένη Γερασιμίδου και στο ρόλο του τρελού ο Αντώνης Ξένος.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΞΕΝΟΣ - ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΥ

Η θεατρική εταιρεία ΒΗΜΑΤΑ, της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2010 το έργο «Ο τρελός της Αθήνας», βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Δημητρίου Γρ. Καμπούρογλου.
Ο Γιάννης ο τρελός του διηγήματος υπήρξε αληθινό πρόσωπο που έζησε κατά την πρώτη περίοδο της Τουρκοκρατίας στην Αθήνα. Το 1684 ξεσπά ο Βενετοτουρκικός Πόλεμος που συνδέεται με την αναζήτηση των Αθηναίων για ελευθερία και καταλήγει σε μια από τις μεγαλύτερες συμφορές της πόλης. Στις 9 Απριλίου 1688 οι Βενετοί εγκαταλείπουν την Αθήνα. Οι Αθηναίοι, προδομένοι από τους Βενετούς, αποφασίζουν να εκκενώσουν την πόλη φοβούμενοι την τουρκική εκδίκηση. Ο μόνος που δεν εγκαταλείπει την πόλη και περιπλανιέται στα ερείπιά της, παρέα με το σκύλο του, είναι ο Γιάννης ο Τρελός.
Με αφορμή αυτή την ιστορία δημιουργήθηκε μια αριστοφανική φιγούρα που ξεφεύγει από τα όρια του χρόνου. Ο ήρωας του έργου μας είναι ένα πρόσωπο που με τη φαντασία του ζωντανεύει μνήμες από την ξεχασμένη Ελλάδα άλλων εποχών. Αναζητώντας τις ρίζες του στα χαλάσματα των αρχαίων ναών, ταξιδεύει στο χρόνο μέχρι την εποχή της Επανάστασης και της Μεγάλης Ιδέας, την Αθήνα της προσφυγιάς, του πολέμου και του σήμερα, αναπολεί αθηναϊκές καντάδες και ονειρεύεται γιορτές και ελευθερία.
Ο Τρελός της Αθήνας είναι μια προσωπικότητα που συμπυκνώνει όλα αυτά που ξεχάσαμε και όλα αυτά που ονειρευόμαστε για τον τόπο που αγαπάμε και που ανήκουμε, όπου κι αν βρίσκεται…
Θεατρική διασκευή : Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία : Ελένη Γερασιμίδου
Μουσική : Δημήτρης Λέκκας
Σκηνικά- κοστούμια : Κώστας Βελινόπουλος
Παίζουν : Αντώνης Ξένος – ο Γιάννης ο Τρελός
Αγγελική Ξένου – Καρυά
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γέρακα.
Θα τηρηθεί σειρά Προτεραιότητας.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ


Ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα, σας προσκαλούν:
 Στην συναυλία - Αφιέρωμα στο Λαϊκό Τραγούδι (από τον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Βασίλη Τσιτσάνη μέχρι σήμερα)ι 
το Σάββατο 23 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 το βράδυ 
Συμμετέχουν ο Δημήτρης Κατοίκος και εξαμελής Ορχήστρα

 Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ