6/10/10

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ


Ο Δήμος Γέρακα σας προσκαλεί στην εκπαιδευτική Συναυλία που θα λάβει μέρος
τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010 στο Πολιτιστικό Κέντρο και ώρα 10:00
Τη συναυλία θα δώσει
 Το Σύνολο Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα μας και θα συμμετέχουν τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Γέρακα 
Πρόκειται για μία ακόμη εκδήλωση στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος του Δήμου μας που αναμφισβήτητα θα χαρίσει εμπειρίες υψηλού επιπέδου μουσικής σε όσους παρευρεθούν.
"ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ"

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΕΡΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ




"Παγκόσμια ημέρα των ζώων"
4 Οκτωβρίου
H Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, αφιερωμένη στα αδέσποτα είναι για όλους μια αφορμή για ευαισθητοποίηση προβληματισμό και συντονισμένη δράση.
Η σχέση μας με τα ζώα και μάλιστα τα αδέσποτα...
που βρίσκονται σε καθημερινό κίνδυνο, αποτελεί πρόκληση για μια σύγχρονη κοινωνία και μέτρο πολιτισμού.
Ο Δήμος Γέρακα είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που αντιμετωπίζει το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων με συγκεκριμένα μέτρα που σέβονται τόσο τα ζώα όσο και τον πολίτη.
Ο Δήμος μας από το 2008 εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, στοχεύοντας στην καταγραφή του αριθμού τους, καθώς και στη φροντίδα τους, με εμβολιασμούς, αποπαρασίτωση και διανομή τροφής, καθώς και προγράμματα υιοθεσιών με σημαντικά αποτελέσματα.
Για την εφαρμογή του προγράμματος υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με την "Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία", με την οποία παραλαμβάνει τα αδέσποτα ζώα, τους παρέχει την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προβαίνει σε στείρωση (αρσενικών και θηλυκών), τα σημαίνει με το ειδικό περιλαίμιο και στη συνέχεια τα επιστρέφει στο Δήμο. Ενδιάμεσα, παρίσταται εκπρόσωπος του Δήμου ο οποίος υπογράφει τα σχετικά πρωτόκολλα παράδοσης και επιστροφής των ζώων.
Σημειώνουμε ότι πολλά ζώα έχουν βρεθεί κακοποιημένα και ανελέητα βασανισμένα. Τα βάρβαρα αυτά φαινόμενα προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και αγωνιζόμαστε για να τα εξαλείψουμε. Το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζουμε, φιλοδοξεί να επιτύχει την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών που ολοκληρώνεται με την υιοθεσία των ζώων.

ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ "ΠΑΛΛΗΝΗ - ΓΕΡΑΚΑ - ΑΝΘΟΥΣΑ"


1. Ψηφίζω στο Γέρακα: Έως 3 σταυρούς στους υποψηφίους
Δημοτικούς Συμβούλους Γέρακα.
Έως 1 σταυρό σε υποψήφιο
Δημοτικό Σύμβουλο Ανθούσας ή Παλλήνης.
Έως 2 σταυρούς
στους υποψήφιους τοπικούς Συμβούλους του Γέρακα

2. Ψηφίζω στην Παλλήνη: Έως 3 σταυρούς στους υποψηφίους
Δημοτικούς Συμβούλους Παλλήνης.
Έως 1 σταυρό σε υποψήφιο
Δημοτικό Σύμβουλο Ανθούσας ή Γέρακα.
Έως 2 σταυρούς στους
υποψήφιους τοπικούς Συμβούλους της Παλλήνης.

3. Ψηφίζω στην Ανθούσα: Έως 1 σταυρό στους
υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Ανθούσας.
Έως 1 σταυρό σε υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Γέρακα
ή Παλλήνης.
Έως 2 σταυρούς στους υποψήφιους τοπικούς
Συμβούλους της Ανθούσας


"ΚΡΥΦΕΣ" ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ; ΟΧΙ ΠΙΑ !


ΧΜΜΜΜ… ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ… ΤΙ ΠΛΗΓΗ ΚΙ ΑΥΤΗ!

"ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ"
ΟΧΙ ΠΙΑ !!!
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι πρέπει να δικαιολογήσουν τα έξοδα που θα κάνουν για τον προεκλογικό τους αγώνα.
Ξέρουμε επίσης πως υπάρχουν και ΚΡΥΦΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ (αδιευκρίνιστες δαπάνες δηλαδή) που πληρώνουν ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ, ΦΥΛΛΑΔΙΑ, μέχρι και ΡΟΥΧΙΣΜΟ υποψηφίων!
Θυμόμαστε από τις εκλογές του 2006 στο Γέρακα, τις ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ κατασκευές συνδυασμών στη κεντρική πλατεία του Γέρακα και ιδίως το υπερθέαμα της ΠΑΝΑΚΡΙΒΗΣ κατασκευής του συνδυασμού «Γέρακας  Εποχή Δημιουργίας» και το επίσης ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ πρόγραμμα που εκδόθηκε από τον ίδιο συνδυασμό.
Πρόσφατα έγινε και φαγοπότι από υποψήφιο σε γνωστό κέντρο στο Γέρακα.
Με νόμο του ΥΠΕΣ, οι υποψήφιοι πρέπει να δικαιολογούν τις δαπάνες αυτές (από 7 Σεπτεμβρίου και μετά) και μάλιστα ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΟ ΔΑΠΑΝΩΝ που για το Γέρακα είναι περίπου στα 2500euro ανά υποψήφιο.
Είχαν λοιπόν στο μυαλό τους όταν ξεπεράσουν το όριο αυτό, να το δικαιολογήσουν επικαλούμενοι ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΡΙΤΩΝ, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, από αυτούς που με θράσος περίσσιο δήλωναν πως θα δημοσιοποιήσουν τα οικονομικά τους στοιχεία, και έτσι να τη γλιτώσουν!
Όμως λογάριαζαν χωρίς το ξενοδόχο!

Τώρα ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ!

Διαβάστε παρακάτω…

1. Με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης διευκρινίζει περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο συντάσσεται η αναλυτική κατάσταση των εκλογικών εσόδων – δαπανών των συνδυασμών και υποψηφίων, στις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Όπως σημειώνεται, η αναλυτική κατάσταση εσόδων – δαπανών (άρθρο 11 του Ν.3870/2010) περιλαμβάνει κατά κατηγορίες τα εκλογικά τους έσοδα και δαπάνες. Για κάθε ποσό που χορηγείται από φυσικά πρόσωπα στους συνδυασμούς και τους υποψηφίους, επισημαίνεται ότι πρέπει να αναφέρεται και το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και ο αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή διαβατηρίου του προσώπου αυτού.

2. Οι εκλογικές δαπάνες αναγράφονται κατά κατηγορίες σε πίνακα, από τον οποίο προκύπτει το είδος της δαπάνης σε κάθε σχετικό πληροφοριακό στοιχείο, καθώς και τα αντίστοιχα παραστατικά.

Στις δαπάνες αυτές, περιλαμβάνονται πέραν των πραγματικών και εκείνες οι παροχές και διευκολύνσεις των οποίων η αξία αποτιμάται σε χρήμα, σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.
ΠΗΓΗ: ΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ www.gerakas.org.gr

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ


Τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η διαδικασία ψηφοφορίας στις διπλές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, του Νοεμβρίου, καθορίζει με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
"ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010"
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
1. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, για την ψηφοφορία, καθορίζεται ότι κατά την προσέλευση των εκλογέων στο εκλογικό τμήμα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή δημοτικών αρχών και ακολουθεί η ψηφοφορία για την εκλογή περιφερειακών αρχών.
2. Όσον αφορά τη διαδικασία της εξαγωγής των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας από τις εφορευτικές επιτροπές, η απόφαση σημειώνει τα εξής:
Οι εφορευτικές επιτροπές των μονών (1ο, 3ο, 5ο κ.λ.π.) εκλογικών τμημάτων, όλων των δήμων, θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών, ενώ αντιθέτως οι εφορευτικές επιτροπές των ζυγών (2ο, 4ο, 6ο κ.λ.π) εκλογικών τμημάτων, θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών. Επομένως, στα μονά εκλογικά τμήματα όλων των δήμων, θα ανοιχτεί πρώτα η κάλπη που ,
περιέχει τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη περιφερειακών αρχών
 ενώ η άλλη κάλπη, με τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών θα παραμείνει σφραγισμένη, με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαλογής, καταμέτρησης και ανακοίνωσης στο νομάρχη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας υπέρ των συνδυασμών για τις περιφερειακές αρχές. Τα ακριβώς αντίθετα ισχύουν για τα ζυγά εκλογικά τμήματα των Δήμων.
3. Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις θα μεταδίδουν προς το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τα αποτελέσματα μόνο υπέρ των συνδυασμών για όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειάς τους για τις εκλογές τόσο των περιφερειακών όσο και των δημοτικών αρχών κατά τη σειρά που προαναφέρθηκε.