17/9/10

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΟ ΓΑΛΑ" ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ

 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 9 το βράδυ 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ
Θεατρικό έργο «Το Γάλα» 
 Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, που παίζεται για τρίτο συνεχή χρόνο, θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Γέρακα, στις 19 Σεπτεμβρίου 2010.
Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.
 Το έργο, παίχτηκε για τρεις συνεχείς χρονιές, με τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλες σχεδόν πόλεις της Ελλάδας. Το έχουν παρακολούθησει πάνω από 100.000 θεατές. Επίσης η παράσταση ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», (περίοδος 2007-2008) και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΕΡΑΚΑ

 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 8 το βράδυ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ
Εγκαίνια έκθεσης γλυπτικής Γιώργος Καλακαλλάς: Η Ποιητική της φόρμας
(Διάρκεια έκθεσης: 19/9 έως 30/9/2010)
Ο καταξιωμένος γλύπτης και ομότιμος καθηγητής, επί σειρά ετών, στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π. παρουσιάζει έργα του από μπρούντζο και μάρμαρο στην πλατεία και το φουαγιέ του Πολιτιστικού κέντρου.
Έχει πραγματοποιήσει 38 ατομικές και πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αρκετά έργα του κοσμούν διάφορα σημεία της χώρας μας.
Ο πολυβραβευμένος, σε Ελλάδα και εξωτερικό, γλύπτης εκθέτει για πρώτη φορά στο Δήμο μας, όπου διαμένει και εργάζεται από το 1989.
Ο Γεώργιος Καλακαλλάς γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1938. Περάτωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών όπου και έλαβε Πτυχίο Θεωρητικών και Ιστορικών Σπουδών το 1962.
 Καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών του υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) επειδή πρώτευσε στις εισαγωγικές εξετάσεις. Επίσης έλαβε υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας και το τότε βασιλικό ίδρυμα για την μελέτη της Μεταβυζαντινής, Λαϊκής και Ξυλογλυπτικής Τέχνης για ένα χρόνο στο Πήλιο και για δύο χρόνια στα Ζαγοροχώρια, το 1959 έως το 1962.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την δημιουργία τριών νέων προγραμμάτων των εργαστηρίων τέχνης που θα λειτουργήσουν από τον προσεχή Οκτώβριο.

ΝΕΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΠΟΚΤΑ Ο ΓΕΡΑΚΑΣ

Ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση ενός ακόμα βρεφονηπιακού σταθμού στο Δήμο Γέρακα μετά την απόφαση για τη δημοπράτηση του έργου που έλαβε η Δημαρχιακή Επιτροπή μετά από εισήγηση του Δημάρχου Γέρακα Θανάση Ζούτσου, κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση της στις 7 Σεπτεμβρίου. Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Κέας Ανάφης και Σποράδων και θα μπορεί να φιλοξενήσει 40 νήπια και 42 βρέφη.