1/9/10

Δελτίο Τύπου για τον Απολογισμό Πεπραγμένων 2010 στις 9/7/2010


ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΑΚΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12/7/2010

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010 έλαβε χώρα ο Απολογισμός Πεπραγμένων του Δήμου Γέρακα στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου και χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη προσέλευση των δημοτών.

Είχαν προηγηθεί οι καθιερωμένες ετήσιες συναντήσεις-επισκέψεις του Δημάρχου Γέρακα κ. Ζούτσου στις γειτονιές της πόλης για να ενημερωθούν οι δημότες για την πορεία του έργου της δημοτικής αρχής σε κάθε γειτονιά, να εκτιμήσουν από κοινού την ανάπτυξη της πόλης και να έχουν ανοικτή επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων. Στις 28 Ιουνίου 2010 οι συναντήσεις ξεκίνησαν από την Μπαλάνα (5ο Δημοτικό), στις 2 Ιουλίου στη Δέση (Αίθουσα "Αρήτη"), και στις 5 Ιουλίου στον Σταυρό (1ο Γυμνάσιο).

Ο Δήμαρχος Γέρακα κ. Αθανάσιος Ζούτσος, σε μια πλούσια και περιεκτική παρουσίαση, έκανε τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής που περιλάμβανε όλα τα έργα και τις υποδομές που δημιουργήθηκαν από το 2007 κι έκαναν τον Γέρακα "πόλη-πρότυπο" στην Ανατολική Αττική.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζούτσος παρουσίασε:

Το έργο της αποχέτευσης το οποίο με την υλοποίηση των τελευταίων μελετών θα καλύπτει σχεδόν το 45% της πόλης.

Παράλληλα, παρουσίασε το έργο της αποχέτευσης ομβρίων, την οδοποιία εντός κι εκτός σχεδίου, την κατασκευή πεζοδρομίων σε όλες τις γειτονιές, την ένταξη και των τελευταίων τμημάτων στο σχέδιο πόλης.

Την κατασκευή πολλών νέων πλατειών και παιδικών χαρών και την συντήρηση των υφιστάμενων, τον καθαρισμό και φύτευση κοινόχρηστων χώρων.

Την κατασκευή σχολικών μονάδων και βρεφονηπιακών σταθμών.

Την κάλυψη του ρέματος Παναγίτσας στη Μπαλάνα και την διαμόρφωση, και φύτευση του ήδη σκεπασμένου ρέματος στον Σταυρό.

Το νέο κλειστό γήπεδο του Σταυρού, τα πλούσια αθλητικά και καλλιτεχνικά προγράμματα του Δήμου, τις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα ζώα.

Τις υποδομές εξυπηρέτησης του πολίτη όπως οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες και το ελεύθερο ασύρματο internet σε 6 σημεία (Hot-spots).

Την λειτουργία της Κοινωνικής Υπηρεσίας με ένα πλήρες πρόγραμμα στήριξης για τις ανάγκες κάθε δημότη.

Τα 2 Δημοτικά ιατρεία και τις υπηρεσίες για την Υγεία των δημοτών, το Κ.Α.Π.Η. με το πλούσιο πρόγραμμα και το ιατρείο του, το Κ.Ε.Π. που εγκαινιάστηκε το 2007.

Τις προμήθειες εξοπλισμού για τις Δημοτικές υπηρεσίες και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου συνολικά.

Τις εντατικές προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος όπως το πρόγραμμα ανακύκλωσης με τους Μπλε Κάδους, την Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, το πρόγραμμα φωτοκύκλωσης (λαμπτήρων), το πρόγραμμα κομποστοποίησης οργανικών απορριμμάτων.

Και φυσικά την χρηστή, συνετή και υπεύθυνη οικονομική διαχείριση που καταξιώνουν τον Γέρακα πανελλαδικά αφού παρά τον "οργασμό" εκτέλεσης έργων υποδομής και υπηρεσιών το αποθεματικό του αυξάνεται και σήμερα (σ.σ.: 9/7/2010) ξεπερνά τα €10.000.000

Μετά το πέρας της παρουσίασης του Δημάρχου ακολούθησαν οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης και των δημοτών. Ο Δήμαρχος Γέρακα απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και δεσμεύτηκε ενόψει του νέου Καλλικρατικού Δήμου Παλλήνης να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια μεθοδικότητα για να εφαρμόσει το επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης του Γέρακα.

Στην συνεδρίαση παρέστη ο βουλευτής κ. Παντελής Ασπραδάκης και φορείς από όλο τον νέο Δήμο Παλλήνης (Γέρακας, Παλλήνη, Ανθούσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου