6/10/10

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΕΡΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ




"Παγκόσμια ημέρα των ζώων"
4 Οκτωβρίου
H Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, αφιερωμένη στα αδέσποτα είναι για όλους μια αφορμή για ευαισθητοποίηση προβληματισμό και συντονισμένη δράση.
Η σχέση μας με τα ζώα και μάλιστα τα αδέσποτα...
που βρίσκονται σε καθημερινό κίνδυνο, αποτελεί πρόκληση για μια σύγχρονη κοινωνία και μέτρο πολιτισμού.
Ο Δήμος Γέρακα είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που αντιμετωπίζει το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων με συγκεκριμένα μέτρα που σέβονται τόσο τα ζώα όσο και τον πολίτη.
Ο Δήμος μας από το 2008 εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, στοχεύοντας στην καταγραφή του αριθμού τους, καθώς και στη φροντίδα τους, με εμβολιασμούς, αποπαρασίτωση και διανομή τροφής, καθώς και προγράμματα υιοθεσιών με σημαντικά αποτελέσματα.
Για την εφαρμογή του προγράμματος υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με την "Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία", με την οποία παραλαμβάνει τα αδέσποτα ζώα, τους παρέχει την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προβαίνει σε στείρωση (αρσενικών και θηλυκών), τα σημαίνει με το ειδικό περιλαίμιο και στη συνέχεια τα επιστρέφει στο Δήμο. Ενδιάμεσα, παρίσταται εκπρόσωπος του Δήμου ο οποίος υπογράφει τα σχετικά πρωτόκολλα παράδοσης και επιστροφής των ζώων.
Σημειώνουμε ότι πολλά ζώα έχουν βρεθεί κακοποιημένα και ανελέητα βασανισμένα. Τα βάρβαρα αυτά φαινόμενα προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και αγωνιζόμαστε για να τα εξαλείψουμε. Το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζουμε, φιλοδοξεί να επιτύχει την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών που ολοκληρώνεται με την υιοθεσία των ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου