18/10/10

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" ΘΑΝΑΣΗ ΖΟΥΤΣΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΓΕΡΑΚΑ - ΑΝΘΟΥΣΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΟΥΤΣΟΣ
Την Κυριακή 17 Οκτώβρη, ο Δήμαρχος Γέρακα και επικεφαλής του Συνδυασμού του μεγάλου ενιαίου Δήμου Παλλήνη - Γέρακα - Ανθούσα

 "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

 εγκαινίασε το Εκλογικό του Κέντρο στην Παλλήνη.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος, μέσα σ' ένα κλίμα ενθουσιασμού και ανταπόκρισης του καλέσματος εκατοντάδων κατοίκων της Παλλήνης, παρουσιάζοντας το έργο του στον Δήμο Γέρακα, και το πρόγραμμά του για την Παλλήνη - μια πόλη που επί χρόνια ταλανίζεται από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη -  έδωσε ένα μήνυμα σιγουριάς, ένα μήνυμα δύναμης, ένα μήνυμα ξεκάθαρο για μια πόλη ανθρώπινη που έχει την δύναμη να ανατρέψει το κατεστημένο που επί χρόνια αδιαφορεί και έχει καθηλώσει την πόλη σε προηγούμενες δεκαετίες.
Με το τέλος της ομιλίας του, ο Θανάσης Ζούτσος, παρουσίασε ονομαστικά, όλους τους υποψηφίους του και των τριών πόλεων που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του.
Ακολουθεί η ομιλία του Δημάρχου Γέρακα και υποψηφίου του Δήμου

  "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"


ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΟΥΤΣΟΣ
«Αγαπητές φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες του νέου Δήμου Παλλήνης,
Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην σημερινή μας συγκέντρωση.
Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε επίσημα τον προεκλογικό μας αγώνα με τα εγκαίνια του Εκλογικού μας Κέντρου στην Παλλήνη γιατί σε όλες μας τις συναντήσεις στις γειτονιές, σε όλες τις επαφές μας με τους επαγγελματίες, τις νοικοκυρές, τους νέους, τους ηλικιωμένους, τους εργαζόμενους της Παλλήνης συναντήσαμε την αγωνία για το μέλλον της πόλης τους, την απογοήτευση από την χρόνια αδιαφορία για τον άνθρωπο και την καθημερινότητα του, την αγανάκτηση απέναντι σε ένα πολιτικό δυναμικό που αντί να ασκεί πολιτική ανάπτυξης αναλώνεται σε μικροπολιτικές και διαχείριση ρουσφετιών.
Συναντήσαμε όμως και την ελπίδα, την ανάγκη για αλλαγή, για ανατροπή του κατεστημένου, την προθυμία της συμμετοχής, την δίψα της δημιουργίας.
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει και η δική σας παρουσία σήμερα. Ένα μήνυμα σιγουριάς, ένα μήνυμα δύναμης, ένα μήνυμα ξεκάθαρο για όσους νομίζουν ότι μπορούν να ποδηγετούν τις τοπικές κοινωνίες μέσα από πιέσεις, ψεύτικες υποσχέσεις, μέσα από την συκοφαντία και τον διχασμό τωνψευδοδιλλημάτων.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΟΥΤΣΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Είμαστε μόλις 3 εβδομάδες πριν από τις εκλογές και αντί να ακούμε προτάσεις για το μέλλον της πόλης μας, του μεγάλου ενιαίου δήμου Παλλήνης, ακούμε μόνο συκοφαντίες, βλέπουμε συμπολίτες μας να δέχονται αφόρητες πιέσεις για να παραμείνουν στο «μαντρί» των καθεστωτικών μηχανισμών, βιώνουμε μια τεχνητή ένταση δήθεν ανάμεσα σε «Παλληνιώτες», «Ανθουσιώτες» και «Γερακιώτες».  «Αυτοί» λένε, θα σας προσέξουν γιατί είναι δικοί σας άνθρωποι, οι «Άλλοι» είναι «ξένοι» δεν ενδιαφέρονται και θα σας παρατήσουν.  Και αυτό το λένε οι ίδιοι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες της πόλης επί 16 συνεχή χρόνια με τα αποτελέσματα που βιώνεται γύρω σας καθημερινά.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Μην αφήνετε να σας παρασύρουν διλήμματα που προβάλλονται σε μια ύστατη και απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατήσουν με νύχια και με δόντια την καρέκλα της εξουσίας.
Δεν είμαστε «Ανθουσιώτες», «Γερακιώτες» και «Παλληνιώτες» αλλά γείτονες, φίλοι και συνοδοιπόροι σε μια πορεία που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μαζί για το καλό όλων μας, για τον καθένα και όλους μαζί τους συμπολίτες μας, για τον τόπο μας, για το σπίτι μας, για τα παιδιά μας.
Για εμάς, για τους πολίτες η κάθε γειτονιά είναι ξεχωριστή αλλά η πόλη είναι ενιαία.  Η Κάντζα, ο Άγιος Νικόλαος, η Μπαλάνα, το Πανόραμα, το Βακαλόπουλο, η Μάριζα, το Παπαχωράφι, ο Άγιος Αθανάσιος, ο Λόφος είναι όλες γειτονιές μας, όπως είναι και η Ανθούσα, ο Γαργηττός, ο Σταυρός, η Δέση.
Η κάθε γειτονιά έχει τις ανάγκες της και στην κάθε μια θα σταθούμε μαζί με τους κατοίκους, όπως κάνουμε και μέχρι σήμερα, θα συζητήσουμε, θα σχεδιάσουμε, θα ιεραρχήσουμε και θα υλοποιήσουμε μαζί τους τις δράσεις και τα έργα που οι κάτοικοι αυτής της πόλης χρειάζονται.
Ας μην παρασυρθούμε λοιπόν από ένα στείρο τοπικισμό που τον προβάλλουν εκεί που τους συμφέρει.  Οι πραγματικοί αντίπαλοι είναι τα προβλήματα της πόλης μας, είναι οι νοοτροπίες και οι συμπεριφορές που εν πολλοίς ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση, είναι η πολιτική κουλτούρα που προωθεί την πελατοκρατία, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της εξουσίας.
Δεν έχουμε ούτε τον χρόνο, ούτε την πολυτέλεια για άλλες χαμένες ευκαιρίες για την πόλη μας.
Δεν έχουμε πλέον ανοχή για τοπικούς άρχοντες που διοικούν ελέω θεού, κλεισμένοι στο γραφείο τους ή συνδιαλεγόμενοι μόνο με τους «δικούς τους ανθρώπους».
Bάζουμε τη συμμετοχή του πολίτη στη θέση της αλαζονείας της εξουσίας, βάζουμε τον δημιουργικό διάλογο στη θέση της κοινωνικής ή οποιασδήποτε άλλης μορφής συνδιαλλαγής.
Δεν χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε σας χτυπάμε συγκαταβατικά στην πλάτη για να εξασφαλίσουμε την ψήφο σας.
Δεν υπάρχει καμία μέθοδος «αυτόματης επίλυσης» προβλημάτων. Δεν πιστεύουμε ότι η πόλη μας μπορεί να αλλάξει από κάποιους για εμάς, αλλά μόνο με εμάς, με την συμμετοχή όλων μας. Η ανάδειξη των μεγάλων αλλά και των καθημερινών μικρών προβλημάτων είναι συλλογική δουλειά και η επίλυσή τους το ίδιο.
Θεσμοθετήσαμε τη συμμετοχή των πολιτών, όχι μόνο κρατώντας ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας στα προβλήματα και στην κριτική του κάθε συμπολίτη μας, αλλά πηγαίνοντας κάθε χρόνο σε όλες τις γειτονιές, συζητώντας, σχεδιάζοντας και μαθαίνοντας από τους πολίτες.
Για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας εργαζόμαστε με στρατηγική, ιεραρχούμε τις ανάγκες, αξιοποιούμε σωστά τους πόρους μας και σταδιακά παραδίδουμε τα αποτελέσματα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στους πολίτες.
Μαζί με τους δημότες του Γέρακα πετύχαμε πολλά,  όλοι μαζί οι δημότες του νέου μας Δήμου ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
Αυτά που ήδη έχουμε πετύχει δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.  Οι συμπολίτες μας έχουν μάτια και βλέπουν, περπατούν τις γειτονιές και κρίνουν και δεν θα διαμορφώσουν άποψη βάση αφοριστικών μανιφέστων.
Το έργο της τετραετίας που πέρασε δεν είναι υποσχέσεις και μακέτες σε προεκλογικά φυλλάδια.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΟΥΤΣΟΣ
Το έργο που ολοκληρώθηκε έχει ταυτότητα, οδό και αριθμό.
1) ολοκληρώνουμε δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων που άμεσα εξυπηρετεί πάνω από το 40% της πόλης.
2) κατασκευάσαμε 5 χλμ. δίκτυο ομβρίων και σκεπάσαμε το ρέμα στην Παναγίτσα το οποίο ήδη διαμορφώνουμε σε χώρο περιπάτου & αναψυχής.
3) είμαστε στο τελικό στάδιο της ένταξης σχεδόν 2.000 στρεμμάτων στο Σχέδιο Πόλης ξεπερνώντας έτσι το 90% της συνολικής έκτασης.
4) κατασκευάσαμε πάνω από 300 καινούριους δρόμους και συντηρήσαμε πολύ περισσότερους. 
5) κατασκευάσαμε 60.000 τ.μ. νέων πεζοδρομίων
6) τοποθετήσαμε 2000 νέα οικολογικά φωτιστικά σώματα σε όλη την πόλη
7) κατασκευάσαμε 10 νέες πλατείες και 3 νέες παιδικές χαρές
8 ) αναπλάσαμε 4 υφιστάμενες πλατείες και 10 παιδικές χαρές, διαμορφώσαμε 30 κοινόχρηστους χώρους και φυτέψαμε πάνω από 2000 νέα δέντρα
9) καταρτίσαμε πλήρη μελέτη, εξασφαλίσαμε πόρους από το ΕΣΠΑ και δημοπρατούμε ολοκληρωμένο έργο ενοποίησης αθλητικών, σχολικών και κοινόχρηστων χώρων
10) λειτουργήσαμε ένα νέο βρεφονηπιακό σταθμό, δημοπρατήσαμε άλλον έναν με πόρους από το ΕΣΠΑ και ήδη ολοκληρώσαμε την μελέτη για την κατασκευή ενός ακόμη
11) λειτουργήσαμε τη δωρεάν Δημοτική Συγκοινωνία, που ήδη καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Γέρακα
12) πετύχαμε την κατασκευή, τριών νέων νηπιαγωγείων, δύο δημοτικών και του καλλιτεχνικού γυμνασίου-λυκείου. Ταυτόχρονα πετύχαμε και την ανακατασκευή του 3ου Δημοτικού και του 3ου Νηπιαγωγείου
13) λειτουργήσαμε το 4ο Αθλητικό Κέντρο (κλειστό γήπεδο χάντμπολ)
14) εκσυγχρονίσαμε την υπηρεσία καθαριότητας με αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού 
15) εγκαταστήσαμε 3 υδατοδεξαμενές για άμεσο ανεφοδιασμό πυροσβεστικών ελικοπτέρων και οχημάτων και είμαστε ο πρώτος Δήμος της περιοχής που εγκαθιστά απομακρυσμένο σύστημα πυρανίχνευσης με τη χρήση νέων τεχνολογιών
16) προσφέρουμε στους δημότες μας πλήρεις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην κοινωνική πρόνοια μέσα από την Κοινωφελή μας Επιχείρηση. Ιδρύσαμε και λειτουργήσαμε το ΚΕΠ, το ΚΑΠΗ και το 2ο Δημοτικό Ιατρείο 
17) λειτουργήσαμε πρόγραμμα ανακύκλωσης με τους μπλε κάδους καθώς και ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών συσκευών και οικιακής κομποστοποίησης οργανικών απορριμμάτων
18) λειτουργήσαμε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων
19) εγκαταστήσαμε δίκτυο 6 σημείων δωρεάν ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης
20) κατασκευάσαμε πίστα skate για τους νέους
και πολλά άλλα που δεν έχουμε τον χρόνο να τα αναφέρουμε.
Αυτό το έργο υλοποιήθηκε σε όλες τις γειτονιές, για όλους τους πολίτες, έχει δε εξοφληθεί πλήρως αμέσως μετά την ολοκλήρωση του.
Δεν πιστεύουμε ούτε ισχυριζόμαστε ότι ο Γέρακας έχει γίνει παράδεισος δεν κατεβάζουμε όμως τον πήχη εκεί που φτάνουμε, αλλά τον βάζουμε πολύ ψηλότερα.
Για την πόλη μας θέλουμε το καλύτερο και αυτή η προσπάθεια δε σταματά ποτέ. Όσα κι αν έχουμε κάνει μέχρι σήμερα είναι λίγα μπροστά σε αυτά που αξίζουν οι κάτοικοι της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης.
Πάνω από όλα αυτό το τεράστιο έργο υλοποιήθηκε με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Δήμος Γέρακα εξακολουθεί να παράγει πλεονάσματα χρήσης με αποτέλεσμα να έχει στο ταμείο του, όχι δήθεν αλλά πραγματικά, πάνω από 10.000.000 ΕΥΡΩ για να συνεχίσει αυτά τα αναπτυξιακά έργα.
Αυτό επετεύχθη με σωστό σχεδιασμό, συνετή διαχείριση, διεκδίκηση κι εξασφάλιση κοινοτικών πόρων, ορθές διαδικασίες, σκληρή κι οργανωμένη δουλειά.
Αυτή η κατάκτηση μας δίνει την εμπειρία και την τεχνογνωσία να βλέπουμε τα πράγματα πιο απλά και πιο εφικτά από αυτούς που δεν έχουν πετύχει τα αντίστοιχα.
Θα περιμέναμε από αυτούς που έχουν ασκήσει διοίκηση και τώρα διεκδικούν την προτίμησή σας να κάνουν και αυτοί τον απολογισμό τους μπροστά στους δημότες και να δεχτούν τον έπαινο και την κριτική που τους αξίζει.  Αντί αυτού όμως αναλώνονται σε μια προσπάθεια μείωσης του δικού μας έργου και όταν η συκοφάντηση δεν βρίσκει ανταπόκριση καταφεύγουν στην λάσπη και στην παραπληροφόρηση.
Το τελευταίο που ακούσαμε είναι ότι ο Δήμος Γέρακα έχει λεφτά στην Τράπεζα γιατί χρωστάει!!!!
Ας μας φέρουν έστω και έναν που να έχει κάνει έργο στον Γέρακα και να μην έχει πληρωθεί αμέσως.  Ας μας αναφέρουν έστω και ένα έργο το οποίο να καθυστερεί ή να έχει σταματήσει λόγω έλλειψης χρημάτων.
Αγαπητοί φίλοι συνυποψήφιοι, ο κόσμος γελάει με αυτά που λέτε.  Όλοι ξέρουν ότι αν υπάρχουν χρήματα στην Τράπεζα, ο οποιοσδήποτε είχε απαίτηση έναντι του Δήμου θα μπορούσε να τα έχει δεσμεύσει ή και να τα κατάσχει.  Πρόσφατο παράδειγμα είχαμε με όμορους δήμους και τα χρέη τους προς την ΕΥΔΑΠ.
Μάλλον όμως έχουν καταλάβει πλέον την αντίδραση του κόσμου και το τελευταίο τους εφεύρημα είναι ότι ο Δήμος Γέρακα αντί να κάνει έργα για τους δημότες, φυλάει τα λεφτά στην Τράπεζα.
Αν δεν είχαν δει το έργο που έγινε μέσα σε μια τετραετία, θα το αποδίδαμε σε άγνοια.  Αν δεν είχαν διοικήσει, θα το αποδίδαμε σε έλλειψη εμπειρίας.  Για όσους όμως και γνωρίζουν και έχουν διοικήσει απαντάμε:
Το έργο ενός Δήμου δεν μπορεί να είναι ούτε αποσπασματικό, ούτε ευκαιριακό.  Ένας σύγχρονος Δήμος οφείλει να σχεδιάζει μακροπρόθεσμα, να οργανώνει τις παρεμβάσεις του αποτελεσματικά και να έχει εξασφαλισμένους τους πόρους για την άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού του.
Στον Γέρακα, είχαμε ήδη σχεδιάσει την ανάπτυξη της πόλης σε βάθος χρόνου και είχαμε ήδη εξασφαλίσει τα κονδύλια που θα επέτρεπαν αυτή την ανάπτυξη.  Συγκεκριμένα:
1) Ολοκληρώσαμε την μελέτη για τον 4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό και έχουμε τα κονδύλια να την δημοπρατήσουμε ενώ παράλληλα θα υλοποιείται ο 3ος Βρεφονηπιακός Σταθμός με κονδύλια από το ΕΣΠΑ που διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε.
2) Δημοπρατήσαμε ένα έργο που αλλάζει την μορφή της πόλης, το έργο της ενοποίησης των σχολικών, αθλητικών και κοινόχρηστων χώρων. Δημιουργούμε μία ενιαία διαδρομή, μία πορεία άθλησης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Οι κάτοικοι θα μπορούν να αθληθούν, να κάνουν ποδήλατο, να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν σε αυτήν την ενδιαφέρουσα διαδρομή που θα είναι μία σηματοδοτημένη πορεία με κατάλληλη σήμανση και στάσεις σε διάφορα σημεία για εκγύμναση αλλά και ξεκούραση.  Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε 2.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ και έχουμε να διαθέσουμε άλλα 1.800.000 ευρώ από δικούς μας πόρους.
3) Έχουμε δύο ακόμη μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης και τους πόρους για να προχωρήσουμε.
4) Προχωρούμε στην ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης με 1.300 επιπλέον μέτρα αγωγών ομβρίων.
5) Συντάσσουμε τις μελέτες για την πλήρη ανάπλαση του Βασικού Οδικού Δικτύου και έχουμε τους πόρους για να τις υλοποιήσουμε.
6) Ολοκληρώνουμε την Κατασκευή/Ανάπλαση πλατειών, κοινοχρήστων χώρων και οδοποιίας.
Δεν εξαγγέλλουμε έργα για τα οποία δεν έχουμε εξασφαλισμένα τα χρήματα και τις διαδικασίες για την αποπεράτωσή τους μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουμε ή να παρασύρουμε τους ανθρώπους που επενδύουν τις ελπίδες τους επάνω μας.
Μας διακρίνει η συνέπεια λόγων και έργων και αυτή είναι και η εγγύηση που δίνουμε σήμερα σε όλους εσάς, σε όλους τους δημότες του νέου Δήμου Παλλήνης.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Η λάσπη είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι χώμα και νερό.  Η πόλη μας όμως χρειάζεται έργο και το έργο για να γίνει θέλει ιδρώτα και μόχθο, θέλει μεράκι και φροντίδα και πάνω από όλα θέλει αγάπη για τον άνθρωπο και τον τόπο.
Η ύβρης, η συκοφάντηση και η προσωπική όξυνση έρχονται να καλύψουν τα κενά αυτών που δεν έχουν να αντιπαραθέσουν έργο, που ακόμη χειρότερο δεν έχουν προτάσεις για την πόλη μας.  Και πως άλλωστε θα μπορούσαν να έχουν προτάσεις και για 16 ολόκληρα χρόνια να μην τις υλοποιούν;
Δεν θα τους ακολουθήσουμε σ’ αυτό το δρόμο, εμπιστευόμαστε, όπως κάναμε πάντα, την κρίση των πολιτών και περιμένουμε να αξιολογηθούμε με βάση το έργο μας και τις δεσμεύσεις μας για μια πόλη όπου η ανάπτυξη εκφράζεται σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής του πολίτη και όχι μόνο σε μεγαλόσχημες και ανεκπλήρωτες επί χρόνια υποσχέσεις.
Μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη για όλους.
Αυτές οι αρχές και αξίες διαπνέουν και το πρόγραμμά μας για τον νέο Δήμο Παλλήνης.
Η ανάπτυξη της πόλης και η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που την ταλανίζουν θα κινηθεί παράλληλα με την φροντίδα για τον άνθρωπο και την καθημερινότητα.
ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ
Το σχέδιο πόλης δεν μπορεί παρά να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για μια αναπτυσσόμενη περιοχή σαν την δική μας, αφού όχι μόνο διασφαλίζονται οι περιουσίες των δημοτών και προωθείται η οργανωμένη και ορθολογική ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζονται οι χώροι και τα χρήματα για την κατασκευή των απαραίτητων κοινωνικών υποδομών (Σχολεία, Αθλητικά και Πολιτιστικά Κέντρα, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Χώροι Πρασίνου και Αναψυχής,κλπ).
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΟΜΒΡΙΑ
Το ζήτημα της Αποχέτευσης αποτελεί μείζον πρόβλημα για όλο το νέο μας Δήμο. Ένα πρόβλημα που δεν λύνεται παρά μόνο με σωστό προγραμματισμό και συνεχή προσπάθεια.
Η πρόβλεψη αποχέτευσης προς το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων στη θέση «Πλατύ χωράφι», αποκτά νέα δυναμική για την υλοποίησή του με την ουσιαστική συμβολή του νέου ενιαίου Δήμου Παλλήνης τόσο σε επίπεδο τεχνικής προετοιμασίας όσο και σε επίπεδο ουσιαστικής πλέον διεκδίκησης προς τα αρμόδια Υπουργεία και την ΕΥΔΑΠ.
Επίσης σημαντική είναι η κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων για την αντιπλημμυρική προστασία στο σύνολο της πόλης η οποία πρέπει να συνδυαστεί και με την διευθέτηση των ρεμάτων.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Η πόλη μας είναι το σπίτι μας, ο χώρος που ζούμε, εργαζόμαστε, αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη που συναντάμε στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στην καθαριότητα, στη συντήρηση των πάρκων και των χώρων πρασίνου, μας επηρεάζουν καθημερινά και υποβαθμίζουν συνολικά την ποιότητα ζωής μας.
Τα έργα που αφορούν την καθημερινότητα είναι εξίσου σημαντικά με τα μεγάλα έργα ανάπτυξης και εξασφαλίζουν άμεσα θετικά αποτελέσματα για το σύνολο των πολιτών ενώ ταυτόχρονα έχουν θετικό αντίκτυπο και στην ίδια την ανάπτυξη της πόλης.
Ιδιαίτερα μεγάλη σημασία δίνουμε στην ασφάλεια του πεζού, του ηλικιωμένου, των παιδιών, του κάθε πολίτη. Δρόμοι, πεζοδρόμια και δημοτικός φωτισμός είναι απαραίτητα στοιχεία για κάθε γειτονιά εντός και εκτός σχεδίου.
Άμεση προτεραιότητά μας αποτελεί η κατασκευή και συντήρηση οδών, κατασκευή ή ανάπλαση πεζοδρομίων και συμπλήρωση του Δημοτικού Φωτισμού σε όλη την πόλη συμπεριλαμβανομένων και των εκτός σχεδίου περιοχών.
Η άμεση ανάπλαση των μεγάλων και μικρών πάρκων και πλατειών και ιδιαίτερα αυτών που παρουσιάζουν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, όπως το Πεδίο Άρεως της Παλλήνης, αποτελεί καίρια επιλογή μας για τη συνολική αναβάθμιση της πόλης.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε αυτά τα πολλά και σύνθετα προβλήματα της πόλης έρχεται να προστεθεί μια βαθειά οικονομική κρίση που επηρεάζει όλους μας και ιδιαίτερα τα ευαίσθητα στρώματα της κοινωνίας μας. Μια κρίση που επιβάλλει ο Δήμος να στρέψει όλη του την ενέργεια, όλες του τις δυνατότητες για να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας με σκοπό να προστατέψει τους αδύναμους, να ενισχύσει την τοπική αγορά, να δώσει έμφαση στις δομές για τα παιδιά και την Τρίτη ηλικία, να υλοποιήσει τις υποδομές και τα προγράμματα που θα δώσουν νέα πνοή στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον.
Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η κατασκευή επαρκούς αριθμού Βρεφονηπιακών Σταθμών για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών των οικογενειών με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα
Ενισχύουμε σε όλο το Δήμο τις Κοινωνικές δομές για την φροντίδα της Τρίτης ηλικίας και τα προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.
Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη και το κόστος συμμετοχής στα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα για όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Προωθούμε συνολική μείωση των δημοτικών τελών μέσα από την αναδιάρθρωση της λειτουργίας της Υπηρεσίας καθαριότητας και την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημοτικό Φωτισμό.
Επεκτείνουμε σε όλη την έκταση του νέου Δήμου την δωρεάν Δημοτική Συγκοινωνία, που ήδη καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Γέρακα.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Οι Δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν είναι δημοψήφισμα για την κυβέρνηση ή για το μνημόνιο, ούτε δημοσκόπηση για την δύναμη των κομμάτων. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η πόλη μας, το σπίτι μας, ένα ανθρώπινο μέλλον για τα παιδιά μας.
Η αποχή και η αποστασιοποίηση, η ψήφος αντίδρασης ή άρνησης ωφελεί αυτούς ακριβώς που ευθύνονται για την σημερινή κατάντια της πόλης μας, της χώρας μας, της κοινωνίας μας.
Ο Συνδυασμός μας, απαρτίζετε από ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλους τους πολιτικούς χώρους.  Μας ενώνουν οι κοινές μας αγωνίες γι’ αυτή την πόλη. Την πόλη που μεγαλώσαμε, εργαστήκαμε, φτιάξαμε οικογένειες, την πόλη που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Κανείς μας δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, όλοι μας όμως έχουμε ασχοληθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό με τα κοινά, μεταφέροντας τις αγωνίες μας στον κοινωνικό μας περίγυρο, συμβάλλοντας στο βαθμό που μπορεί ο καθένας μας στην βελτίωση των συνθηκών του χώρου δράσης μας.
Ζητούμε την στήριξή σας αλλά δεν πιστεύουμε ότι ο ρόλος των πολιτών εξαντλείται σε μια εκλογική διαδικασία, ούτε τους αντιμετωπίζουμε σαν απρόσωπα γρανάζια που γυρίζουν στα εσώτερα ενός εκλογικού μηχανισμού.
Μην κάνετε λάθος, δεν ζητάμε την ψήφο σας αλλά την συμμετοχή σας σε όλη την διάρκεια της τετραετίας.
Την συμβολή σας στον σχεδιασμό, την στήριξη σας στους αγώνες μας, την κριτική σας απέναντι στα λάθη μας.  Λάθη θα κάνουμε, μόνο αυτοί που δεν κάνουν τίποτε δεν κάνουν λάθη.  Δεν φοβόμαστε ούτε και θα σταθούμε με καχυποψία απέναντι στην κριτική. Θα μάθουμε και θα δυναμώσουμε μέσα από αυτήν.
Θέλουμε τους πολίτες συμμέτοχους σε μια δημιουργική πορεία με αφετηρία και τερματισμό τον ίδιο τον πολίτη.
Η συμμετοχή όλων μας έχει την δύναμη να ανατρέψει αυτά που επί χρόνια ταλανίζουν αυτή την πόλη, η συμμετοχή όλων μας έχει την δύναμη να δημιουργήσει την πόλη που θέλουμε.
την πόλη που μας αξίζει,
μια πόλη ανθρώπινη,
μια πόλη που με περηφάνια θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Μια πόλη για όλους»….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου