24/9/10

ΒΡΑΔΙΑ FADOS - RAQUEL TAVARES ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ

Σάββατο 25 Σεπτέμβρη στις 9 το βράδυ

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ
*Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο*

Βραδιά Fado από μια εξαιρετική εκπρόσωπο της νέας γενιάς της Πορτογαλικής λαϊκής μουσικής

RAQUEL TAVARES

στα πλαίσια των Εκδηλώσεων
"ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2010"


"Raquel Tavares"
Fado σημαίνει μοίρα, πεπρωμένο και η μαγευτική Raquel Tavares μπορεί άρτια να υποδυθεί ή μάλλον να ταυτιστεί με το ρόλο της «fadista». Δεν αρκεί το ταλέντο, η φωνή, αλλά η στάση ζωής, το ένστικτο, το περιβάλλον από το οποίο προέρχεσαι. Πρέπει να διαθέτεις αυτή την γλυκόπικρη αίσθηση, να μπορείς να μαγνητίσεις τη δημιουργία γύρω σου, να συντονίσεις το βάρος του ποιητικού λόγου με τις μελωδίες των fado τραγουδιών και να μπορείς να μεταδώσεις το ιδαίτερο μήνυμα του fado.
Γεννημένη το 1985 στη Λισσαβώνα, η Tavares είναι μία από τις σημαντικότερες νέες ερμηνεύτριες fado της Πορτογαλίας, η αντιπροσωπευτικότερη μάλιστα της νέας γενιάς. Από πολύ μικρή, οι οικογενειακές της διασυνδέσεις την έφεραν δίπλα στα κορυφαία fado ονόματα και στα 18 της, όταν και η ζωή με την καριέρα της ταυτίστηκαν, έγινε μόνιμη «κάτοικος», των καλυτέρων «σπιτιών του fado», όπως τα «Café Luso», «Sr. Vinho», «Arcadas do Faia», «Adega Mesquita», «Adega Machado» και «Casa de Linhares».
Στυλοβάτης της καριέρας της και παραγωγός του πρώτου της δίσκου, ο συνθέτης, παραγωγός και κιθαρίστας της αξέχαστης Amalia Rodrigues, Jorge Fernando. (Στον οποίο οφείλουν και την επιτυχία τους η Μariza και η Ana Moura).
Σήμερα, θεωρείται ως «η πιο αντιπροσωπευτική τραγουδίστρια φάδος της νέας γενιάς». Η Raquel «παντρεύει» την παράδοση με το εντελώς προσωπικό της στιλ, κάτι που απέδειξε στις εμφανίσεις της και στις δισκογραφικές της δουλειές.
Νικήτρια του Βραβείο “Amalia Rodigues”, την ονομάζουν η νέα “Severa” του Fado
«Raquel Tavares Ζει εκεί που το Fado μένει. Στην κάρδια της Alfama»
Μια κάρδια παραδοσιακά κοντά στο στόμα, σε απευθείας σύνδεση με τα πιο βαθειά συναισθήματα.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου